6 Kasım 2008 Perşembe

Hindistan cevizli Limonlu Pasta


HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU PASTA

Kek Malzemesi :

3 Su bardağı un

6 Çay kaşığı kabarma tozu

90 Gram hindistan cevizi

2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

500 Gram tozşeker

250 Gram tereyağı

4 Adet Yumurta

500 ml Süt

Üzeri İçin :

1,5 Su bardağı pudra şekeri

1 Su bardağı hindistan cevizi

Yarım çay kaşığı limon kabuğu

4 Çorba kaşığı limon suyu

Arası İçin :

1 Su bardağı krema

2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı :

Teryağını eritip soğutun.Un ve kabartma tozunu büyükbir kaba eleyin, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, tozşeker,eritilmiş tereyağı,yumurta ve sütü ekleyip tahta kaşık ile karıştın.Yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.(Kürdan testi yapmayı unutmayın) Fırından alıp 5 dakika kalıpta tutup çıkardıktan sonrada telin üzerinde soğutun.Keki enlemesine ikiye kesin, keklerin arasına limon kabuğu ile karıştırılmış kremayı sürün. Üzeri için derin bir kasede pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırın.Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin, limon kabuğunuda karışıma ekleyerek kekin üzerine sürün.

Hiç yorum yok: