7 Kasım 2008 Cuma

Doğum Günü Pastası


DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Kakkaolu pandispanya için :

4 adet yumurta

200 gr. toz şeker

1,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket kaartma tozu

1 paket vanilya

2 tatlı kaşığı kakao

Sade pandisppanya için :

4 yumurta

1,5 bardak toz şeker

1,5 bardak un

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç malzeme :

2 paket kakaolu krem şanti

1 su bardağı krema

1 su bardağı kakao sosu

1 paket labne peynir

3,5 bardak süt

2 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

Pandispanyalar için, yumurtaların sarı ve aklarını ayırın, aklarını, köpük olana kadar çırpıp, şekeri ekleyip tekrar çırpın.

Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin. Kar haline gelen yumurta aklarına, yumurta sarılarını ve un karışımını ekleyip karıştırın.

Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derecedelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin (kürdan testini yapın).

Una kakao ekleyerek, kakaolu pandispanyayı aynı şekilde hazırlayın.

Soğuyan pandispanyaları enlemesine 3'e kesin. Sade ve kakaolu pandispanyaları birer parçasını robottan geçirin.

Kakaolu krem şanti ile 1,5 su bardağı süt ile çırpın.

Çikolata sosu, krema ve labne peyniri karıştırın. Hafif koyu bir sos elde edin.

Pandispanyaları yarımşar barkdak süt ile ıslatın.

Pandispanyayı servis tabağına koyup sosu sürün ve damla çikolata serpin. Diğer pandispanyalarla da aynı işlemi yapın.

Kalan krema ile pastanın üzerine sıvayın. Robottan geçirdiğiniz pandispanya ile pasatanın üzerini ve kenarlarını süsleyin.

Hiç yorum yok: