3 Mayıs 2009 Pazar

KREPLI BÖREK
















KREPLİ BÖREK
Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet havuc
- 2 adet sivri biber
- 300gr.tavuk kıyması
-tuz,kırmızı biber,karabiber.

Krep için:iki su bardagı un,bir su bardagı süt,zeytinyağı.
Üzeri için:iki yumurta sarısı,galeta unu.

Yapılışı:İc malzemeyi hazırlamak için bi tavaya havucu ve kabağı rendeleyip biraz yğ ile kavurun,biberleride ekleyin.Kıymayı koyup kavurunve baharatları ekleyin.diger yandan krepleri hazırlayın.Unu ve sütü karıştırın pürüzsüz bir hamur elde edin.Tavayı ısıtın yağladığınız tavada krepleri pişirin.Kreplerin içine malzemeyi koyup sarınız. sardıgınız krepleri önce yumurta sarısı sonra galeta ununa bulayıp kızartınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: