7 Kasım 2008 Cuma

Doğum Günü Pastası


DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Kakkaolu pandispanya için :

4 adet yumurta

200 gr. toz şeker

1,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket kaartma tozu

1 paket vanilya

2 tatlı kaşığı kakao

Sade pandisppanya için :

4 yumurta

1,5 bardak toz şeker

1,5 bardak un

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç malzeme :

2 paket kakaolu krem şanti

1 su bardağı krema

1 su bardağı kakao sosu

1 paket labne peynir

3,5 bardak süt

2 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

Pandispanyalar için, yumurtaların sarı ve aklarını ayırın, aklarını, köpük olana kadar çırpıp, şekeri ekleyip tekrar çırpın.

Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin. Kar haline gelen yumurta aklarına, yumurta sarılarını ve un karışımını ekleyip karıştırın.

Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derecedelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin (kürdan testini yapın).

Una kakao ekleyerek, kakaolu pandispanyayı aynı şekilde hazırlayın.

Soğuyan pandispanyaları enlemesine 3'e kesin. Sade ve kakaolu pandispanyaları birer parçasını robottan geçirin.

Kakaolu krem şanti ile 1,5 su bardağı süt ile çırpın.

Çikolata sosu, krema ve labne peyniri karıştırın. Hafif koyu bir sos elde edin.

Pandispanyaları yarımşar barkdak süt ile ıslatın.

Pandispanyayı servis tabağına koyup sosu sürün ve damla çikolata serpin. Diğer pandispanyalarla da aynı işlemi yapın.

Kalan krema ile pastanın üzerine sıvayın. Robottan geçirdiğiniz pandispanya ile pasatanın üzerini ve kenarlarını süsleyin.

Çikolatalı Sufle


ÇİKOLATALI SUFLE

Malzemeler:

250 gr tereyağ

125 gr toz şeker

5 adet yumurta

60 gr. un

250 grbitterçikolata

Yapılışı :

Tereyağı ve çikolatayı tavada eritin, yumurtaları kırıp malzeme ile iyice karıştırın ve un ile şekeri ekleyin.

Yağlayıp unladığınız küçükk kalıplara dökünüz.

160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz.

6 Kasım 2008 Perşembe

PANKEK


PANKEK

Malzelemeri:

4 Adet yumurta

Yarım Su Bardağı tozşeker

1 Çorba kaşığı tereyağı

1,5 Çay bardağı süt

2 Su bardağı un

1 Paket kabartma tozu

Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

Yumurtaları,tozşekeri ve tereyağını birlikte çırpın.Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un,kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden çırpın. Hazırladığınız karışımı bir yemek kaşığı yardımı ile yağlamış olduğunuz tavaya dökün . Arkalı önlü pişirin. İstediğiniz şekilde servis yapınız.

Fındıklı Kurabiye


FINDIKLI KURABİYE

Malzemeleri :

125 Gram margarin

2 Adet Yumurta

1 Çay bardağı zeytinyağı

1,5 Su bardağı şeker

1 Paket kabartma tozu

5 Su bardağı un

1 Su bardağı fındık

2 Çorba kaşığı hindistan cevizi

Süslemek İçin :

100 Gram bitter çikolata

Yapılışı :

Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini yumurtalar ile birlikte çırpın.Zeytinyağı ve pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırın.Elenmiş un,kabartma tozu,hindistan cevizi ve fındığı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düz zeminde merdane yardımı ile açıp kalıplarla şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Çikolatayı Benmari usulü eritin.Tepside soğuyan kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile dökün.

Hindistan cevizli Limonlu Pasta


HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU PASTA

Kek Malzemesi :

3 Su bardağı un

6 Çay kaşığı kabarma tozu

90 Gram hindistan cevizi

2 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

500 Gram tozşeker

250 Gram tereyağı

4 Adet Yumurta

500 ml Süt

Üzeri İçin :

1,5 Su bardağı pudra şekeri

1 Su bardağı hindistan cevizi

Yarım çay kaşığı limon kabuğu

4 Çorba kaşığı limon suyu

Arası İçin :

1 Su bardağı krema

2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı :

Teryağını eritip soğutun.Un ve kabartma tozunu büyükbir kaba eleyin, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, tozşeker,eritilmiş tereyağı,yumurta ve sütü ekleyip tahta kaşık ile karıştın.Yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.(Kürdan testi yapmayı unutmayın) Fırından alıp 5 dakika kalıpta tutup çıkardıktan sonrada telin üzerinde soğutun.Keki enlemesine ikiye kesin, keklerin arasına limon kabuğu ile karıştırılmış kremayı sürün. Üzeri için derin bir kasede pudra şekeri ve hindistan cevizini karıştırın.Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin, limon kabuğunuda karışıma ekleyerek kekin üzerine sürün.

Fındık Rulolar


FINDIKLI RULOLAR

Gerekli Malzemeler:

2,5 Su bardağı un

1 Paket İnstant Maya

1 Çay bardağı toş şeker

1 Çay bardağı ayçiçek yağı

1,5 Çay bardağı ılık süt

İç Harcı İçin:

2 Yumurta

6 Yemek Kaşığı tozşeker

1 Su bardağı Fındık (Arzuya göre tahinde kullanlılabilir)

Yapılışı:

Unu havuz gibi açıp ortasına mayayı, ayçiçek yağını, şeker ve sütü ekleyip yoğurun.Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.Küçük bir kasede şekeri ve yumurtayı çırpıp toz fındığı ekleyin. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın, fındıklı karışımı üzerine sürüp rolu şeklinde sarın ve iki parmak kalınlığında kesin. 26 cm tepsiye dizin.10 dakika dinlendirip 180 derecelik fırında pişirin.

Tekrar Merhaba


Merhaba uzun bir aradan sonra tekrar yazmaayaa başladım.Arkadaşlarıma hazırladıgım bir kahvaltıdan görüntuler sunuyorum.Yaptıgım kıreplerin ,hindistan cevizli limonlupasta,fındıklı rulo,fındıklı kurabiye,ve pan kekin tarifini yazacağım.

2 Kasım 2008 Pazar

Pazı Salatası




Malzemeler :
-1 Kg Pazı
-2 adet kırmızı biber
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı

Yapılışı :
Pazıları sirkeli su ile yıkadıktan sonra kuçuk parçalar halinde kesiniz.
Pazıları bir tencereye koyup 3 bardak su ile haşlayınız.
5 dakida haşladıktan sonra süzüp kenara alınız
Bir tencereye zeytintağını koyun biraz ısınınca soğanı koyup hafif öldürün ve sarımsakı ekleyin.
Küp küp doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip 5 dakikada daha kavurunuz.
Süzdüğümüz pazıları karışımın içine koyup kavurunuz
Tuz , karabiber ekleyip servis tabağına koyunuz
Afiyet olsun

Ev Ekmeği


Malzemeler :

-3 su bardağı un

-1 paket Instant Maya (Dr Oeteker'in toz mayası)

-250 ml süt

-Yarım paket margarin

-1 tatlı kaşığı şeker

-3 çimdik tuz

- 1 kaşık mahlep ( isteğe baglı)

- 1 yumurta


Margarını eritin sonra içine sütü ve mayayı koyun. Şekerini , tuzunu ve mahlebi ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.

Unu ekleyip iyice yoğurun.

Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Yağladığınız 30 cm lik bir borcama yerleştiriniz.

Uzerine yurmurta sarısı sürüp çatalla çizik atınız


Brownili pasta



Kek malzemesi :

-2 yumurta

-yarimbardak şeker

-yarımbardak sıvı yağ

-3 kaşık kakao

- yarım bardak süt

- 1 kabarta tozu

-1 bardak un


Krema malzemesi:

-yarım litre süt

-bir buçuk kahve fincanı un

- yarım su bardağı şeker

-bir kaşık margarin yağ

-vanilya

-1 paket krem şanti

-1 bardak süt


Kekin yapılışı :

Sırası ile yumurtaları kırıp şekerle çırp. Sıvı yağ ile sütü ekle, kakao, kabartma tozunu ve unu ekleyip yağladığımız kare borcama dökünüz.

Önceden ısıtıltılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişiriniz. Fırından çıkarınca üzerine 1 bardak süt ile ıslayınız


Kremanın yapılışı :

Krem şantiyi 1bardak süt ile çırpıp buzdolabına 15 dakika bekletiniz.


bu sırada yarım sütün içine unumuzu şekerimizi ve vanilyayı koyup ocakta karıştırarak pişiriniz. Koyulaşıp kaynayınca 1 kaşık yağı karıştırıp ocakan alıp soğumaya alın

Soğuduktan sonra krem şanti ile ikisini çırpıp iyice özleştiriniz ve kekin üzerine dökünüz.

Hazırladığınız keki buzolabına koyup 1 saat bekletip öyle servis ediniz

Afiyet olsun